Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Vazdušast uskršnji kolač sa čokoladom

Vazdušast uskršnji kolač sa čokoladom

Kirilova452Kirilova452
Šegrt
2741029
Vazdušast uskršnji kolač sa čokoladom
Fotografije: Kirilova452
3 / 5
17/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Treba da budeš majstor da ovladaš detaljima uskršnjeg kolača - počnite eksperimente sa ovim, nećete zažaliti"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 130 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 130 g
  • svinjska mast - 60 ml
  • ulje - 40 ml
  • vanila - 1 komad
  • kvasac - 1/2 kocke ili 1 suvi
  • brašno - 650 g
  • tečna čokolada - 8 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Melko se zagreva blago i u njemu se rastvara kvasac sa malo šećera i brašna. Ostavlja se da naraste.

Za to vreme brašno se proseje dva puta.

Pravi se udubljenje u njemu i dodaju se umućena jaja, ulje, mast, šećer, vanila i kvasac.

Važno je da je šećer tačne gramaže. Zamesi se meko testo za uskršnji kolač. Ostavlja se da odstoji 15 minuta i raseče se na tri lopte.

Svaka lopta se razvija u elipsu, maže se tečnom čokoladom i uvija se u fitilj.

Tri fitilja se pletu u pletenicu, pleteni uskršnji kolač se stavlja u posudu namaznu maslacem i tako napravljen uskršnji kolač sa čokoladom se ostavlja na toplom da naraste.

Vazdušast uskršnji kolač sa čokoladom se maže žumancem, posipa se šećerom i peče se na 160 stepeni oko 45 minuta.

Umesto čokolade možete da koristite ratluk, suvo grožđe, marmeladu ili drugi nadev po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: