Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Ukusna i lepa juneća čorbica

Ukusna i lepa juneća čorbica

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Ukusna i lepa juneća čorbica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Obogatite svoju trpezu ovom preukusnom čorbom"

Potrebni sastojci

  • juneće meso - 300 g (od buta)
  • ulje - po potrebi
  • crni luk - 1 glavica
  • peršun - 1 koren
  • celer - 1 koren
  • paškanat - 1 koren
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 4 komada
  • list lovora - 2 komada
  • biber u zrnu - po ukusu
  • so - po ukusu
  • suvi začin - po ukusu
  • voda - 2 l
  • Za zapršku
  • žumanca - 1 komad
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • brašno - 2 kašike
  • slatka začinska paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseckati na kockice.

Krompir oljuštiti, oprati i što sitnije iseckati - isto uraditi i sa peršunom, paškanatom, celerom i šargarepom.

Na zagrejanom ulju propržitu sitno seckan crni luk, dodati sitno seckano meso i dinstati 15 minuta. Naliti sa 2 l vode, dodati iseckan krompir, peršun, paškanat, celer i šargarepu. Izmešati, dodti lovorov list, biber u zrnu.

Poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se meso i povrće ne skuvaju.

Za zapršku: U činiju staviti 2 kašike brašna i slatku začinsku papriku, preliti sa vrlo malo vode (koliko da može da se izmeša). Sipati u lonac, neprestano mešajući. Ukuvati 15 minuta.

Skloniti sa ringle i začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin). Ostaviti da odstoji 5 minuta.

Žumance razmutiti viljuškom, dodati pavlaku za kuvanje i 1 kutlaču smese iz lonca. Dobro izmešati kako se ne bi stvorile grudvice. Sipati u lonac neprekidno mešajući kutlačom 2 minuta (kako se ne bi stvorile grudvice).

Čorbicu servirati i poslužiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti