Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Ukusna pašteta za početnike

Ukusna pašteta za početnike

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10530569
Ukusna pašteta za početnike
Fotografije: Galya Nikolova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
"Od domaće paštete nema ukusnije - dajemo vam recept za početnike i sigurni smo da ćete uspeti da je pripremite"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 500 g, ohlađena, pileća
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica, ravna
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • maslac - 60 g
  • sveže mleko - 75 ml
  • crni luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju upržite luk i beli luk, nasečene na sitno, sa polovinom maslaca.

Očistite, operite i osušite džigericu. Dodajte ih u tiganj sa lukom.

Pržite džigericu oko 5-6 minuta sa obe strane. Skinite tiganj sa vatre i ostavite da se džigerica ohladi.

Ohlađenu džigericu prebacite u blender/čoper, dodajte mleko, šećer, so i biber. Blendirajte dok ne dobijete glatku, homogenu smesu.

Prepacite gotovu pileću paštetu u teglice, a na vatri istopite drugi deo maslaca.

Sipajte istopljeni maslac u teglice preko paštete i pospite majčinom dušicom. Na ovaj način će maslo zapečatiti domaću paštetu.

Veoma laka i ukusna pašteta za početnike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: