Pileća janija sa prazilukom i pečurkama

Pileća janija sa prazilukom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pileća janija sa prazilukom i pečurkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
22/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Nek vam je slatko uz pileću janiju sa prazilukom i pečurkama koju smo spremili na brzinu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije.

U šerpi zagrejte šolju masnoće i zapržite meso, dok ne promeni svoju boju.

Izvadite porcije i zapržite u istoj masnoći isečen praziluk i crni luk.

Vratite nazad pile, dodajte kašiku aleve paprike, pečurke i šolju tople vode.

Dodajte dve glavice belog luka isečene po sredini.

Izdinstajte meso dok ne omekša. Dodajte paradajz pire u janiju.

Dovršite kuvanje pileće janije još oko 5 minuta.

Začinite pileću janiju sa prazilukom i pečurkama izdašnim prstohvatom isečenog peršuna i biberom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: