Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileća janija sa prazilukom i pečurkama

Pileća janija sa prazilukom i pečurkama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pileća janija sa prazilukom i pečurkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nek vam je slatko uz pileću janiju sa prazilukom i pečurkama koju smo spremili na brzinu"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • pečurke - 400 g, mikse
  • praziluk - 2 struka, samo beli deo
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz pire - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun - izdašan prstohvat
  • biber - prstohvat
  • beli luk - 1 - 2 glavice
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije.

U šerpi zagrejte šolju masnoće i zapržite meso, dok ne promeni svoju boju.

Izvadite porcije i zapržite u istoj masnoći isečen praziluk i crni luk.

Vratite nazad pile, dodajte kašiku aleve paprike, pečurke i šolju tople vode.

Dodajte dve glavice belog luka isečene po sredini.

Izdinstajte meso dok ne omekša. Dodajte paradajz pire u janiju.

Dovršite kuvanje pileće janije još oko 5 minuta.

Začinite pileću janiju sa prazilukom i pečurkama izdašnim prstohvatom isečenog peršuna i biberom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: