Način pripreme
Kvasac pomešajte sa 1 kašičicom šećera, 1 kašičicom brašna i malo mleka. Zamesite meko testo za kiflice od svih sastojaka. Možete dodati u testo nekoliko kapljica sirćeta da bi bilo elastično i da se ne sakuplja posle prilikom razvlačenja.
Gotovo testo ostavljamo 10-15 minuta da odstoji. Podelimo testo na 8 delova. Svaki deo razvučemo na okruglu koru, isečemo na 8 trouglova.
U široki deo trougla stavljamo po 1 kašičicu slatkog koje smo pomešali sa mlevenim orasima. Uvijamo u široki deo od tanke strane i oblikujemo kiflice sa slatkom.
Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na malom rastojanju jedan od drugog zato što će da nadođu.
Ovako poređane milibrot kiflice ostavljamo da nadođu. Pre nego što ih stavimo u rernu, premažemo umućenim jajetom i posipamo kristal šećerom.
Pečemo milibrot kiflice sa slatkom u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.