Griz mafini

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Griz mafini
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Griz mafine će svako probati"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 3 supene kašike
  • rogač - 1 supena kašika
  • soda - 1 kašičica, ravna
  • cimet - 1 prstohvat
  • tipsko brašno - 1 šolja (+ 3 supene kašike)
  • pšenične mekinje - 1 kašičica, puna
  • konopljino brašno - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kukuruzni griz i smeđi šećer i potopimo sa toplom vodom, prethodno u njoj pomešamo sveže isceđen sok od limuna.

Aromatizujemo smesu za naše mafine sa vanilom. Ostavljamo griz da nabubri oko 1 sat. Nakon toga u posudu u njega dodajemo druge važne sastojke - nerafinisano suncokretovo ulje, sodu, rogač, cimet, prešnične mekinje i konopljino brašno.

Mešamo žicom, zgusnemo sa tipskim brašnom (možemo zameniti integralnim) dok ne dobijemo gustu smesu za kolač - potrebna je 1 šolja brašna (ukoliko smo koristili krupniji griz i on nije nabubrio mnogo i nije upio vodu, možemo dodati još 3 pune supene kašike brašna).

Namažemo kalupe za mafine nerafinisanim suncokretovim uljem i simbolično pospemo brašnom. Jednako rasporedimo smesu u 12 kalupa i pečemo vegan mafine na 180 stepeni oko pola sata.

Gotovi zdravi mafini imaju laganu koricu i u isto vreme su unutra mekani i vazdušasti.

Raskošni griz mafini su sa svežim ukusom limuna i mirisom vanile!

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: