Način pripreme
Prethodnu noć pripremite testo za kiflice. /Možete ga pripremiti istog dana i ostaviti na 2-3 sara da stoji na toplom da nadođe/.
U posudu stavite kvasac i dodajte 2 supene kašike brašna, 1 supenu kašiku šećera i mleko. Promešajte i ostavite kvasac da se aktivira oko 20 minuta.
Umutite 3 jajeta i šećer mikserom.
Sipajte brašno u pleh i napravite udubljenje. Postepeno sipajte umućena jaja, 60 g maslaca i preostale sastojke. Mešajte dok ne dobijete testo. Nakon toga počnite da mesite namazanim rukama, dodajte još malo brašna. Nakon što testo bude gotovo, stavite ga u šerpu sa poklopcem i ostavite na sobnu temperaturu celu noć da nadolazi.
Ujutru premesite testo sa preostalim delom maslaca i ostavite da nadođe još 20-30 minuta.
Nakon toga podelite testo na jednake delove, razvucite svaki i isecite na 8 trouglova. Stavite po 1 kašičicu od nadeva i uvijte milibrot kiflice.
Umutite jedno jaje i namažite sve kiflice sa nadevom. Nakon toga pospite sastojcima po izboru i stavite pripremljene kiflice da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.
Po želji možete napraviti milibrot sa marmeladom i čokoladom umesto zdravih milibrot kiflica.