Zdrave milibrot kiflice

27/04/2020
"Milibrot kiflice po zdravom receptu, koje možete jesti sa čistom savešću "
Priprema80 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • integralno brašno - 500 g
  • kvasac - 21 g
  • šećer od kokosa - 150 g (ili drugi po izboru)
  • kravlji maslac - 90 g
  • sveže mleko - 135 ml
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • esencija - 1 komad, od limuna
  • vanila - 3 komada
  • za nadev
  • tečna čokolada - domaća
  • marmelada - domaća
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodnu noć pripremite testo za kiflice. /Možete ga pripremiti istog dana i ostaviti na 2-3 sara da stoji na toplom da nadođe/.

U posudu stavite kvasac i dodajte 2 supene kašike brašna, 1 supenu kašiku šećera i mleko. Promešajte i ostavite kvasac da se aktivira oko 20 minuta.

Umutite 3 jajeta i šećer mikserom.

Sipajte brašno u pleh i napravite udubljenje. Postepeno sipajte umućena jaja, 60 g maslaca i preostale sastojke. Mešajte dok ne dobijete testo. Nakon toga počnite da mesite namazanim rukama, dodajte još malo brašna. Nakon što testo bude gotovo, stavite ga u šerpu sa poklopcem i ostavite na sobnu temperaturu celu noć da nadolazi.

Ujutru premesite testo sa preostalim delom maslaca i ostavite da nadođe još 20-30 minuta.

Nakon toga podelite testo na jednake delove, razvucite svaki i isecite na 8 trouglova. Stavite po 1 kašičicu od nadeva i uvijte milibrot kiflice.

Umutite jedno jaje i namažite sve kiflice sa nadevom. Nakon toga pospite sastojcima po izboru i stavite pripremljene kiflice da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Po želji možete napraviti milibrot sa marmeladom i čokoladom umesto zdravih milibrot kiflica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar