Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Dal Bhat (Sočivo sa pirinčem na nepalski način)

Dal Bhat (Sočivo sa pirinčem na nepalski način)

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
52937018
Dal Bhat (Sočivo sa pirinčem na nepalski način)
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 2
29/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako želite da probate malo različitije jelo, imamo za vas sočivo sa pirinčem na nepalski način"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 300 g
  • smeđi pirinač - 200 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • maslinovo ulje
  • so
  • korijander
  • ljuta paprika
  • kurkuma
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo zdravo jelo koristite integralni smeđi pirinač.

Očistite ga, operite i kuvajte ga u vodi na tihoj vatri u odnosu 1 : 3, 5. Kuva se oko 30 minuta, a zatim isključite šporet i ostavite na ringli poklopljeno.

Za ovo jelo od sočiva u duboki tiganj sipajte maslinovo ulje i ugrejte ga. Crni luk i beli luk naseckajte i upržite ga u masnoći. Dodajte i začine, da oslobode arome.

Kada luk dobije zlatnu boju, dodajte sočivo zajedno sa 3 šolje vode i ostavite da se kuva.

Crveno sočivo se kuva veoma brzo - nakon 15-20 minuta je već gotova i spremna za jelo.

Posno jelo poslužite sa skuvanim pirinčem.

Dal Bhat (Sočivo sa pirinčem na nepalski način) je vegansko jelo, koje odgovara i postu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: