Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od pečene jagnjetine sa zelenišem

Čorba od pečene jagnjetine sa zelenišem

Daniel MilchevDaniel Milchev
Početnik
1
Čorba od pečene jagnjetine sa zelenišem
Fotografije: NEVI
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Smućkamo ukunsu čorbicu sa jagnjetinom i svakavim zelenišem koji imamo pri ruci - ispada čudesno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • paprika - 2 komada, zelena + 2 komada, crvena
  • šargarepa - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • spanać - 150 g
  • paradajz - 1/2 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • peršun
  • bujon od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Začinimo jagnjetinu solju i biberom. Stavljamo je u posudu za pečenje i dodajemo malo vode, šargarepu isečenu na lente i 50 g maslaca.

Pokrivamo folijom da ne pregori i pečemo dok ne bude gotovo oko sat - sat i po.

Čim je gotovo sečemo meso na parčiće, ostranjujući kosti i žile. Stavljamo ih u šerpu zajedno sa šargarepom i masnoćom od pečenja. Sipamo prethodno pripremljeni bujon i ostavljamo ga da provri.

Začinjavamo sa malo maslaca, alevom paprikom, solju, lovorovim listom i pimentom.

Sečemo preostale šargarepe na trake, paprike na krupno, a luk - na velike krugove.

Zapečemo povrće na grlu ili na gril tiganju, namazane sa malo maslinovog ulja.

Čim je gotovo dodajemo ga u jagnjeću čorbu. Dodajemo i beli luk, isečen na sitno. Solimo i ostavljamo da vri oko sat.

Pred kraj dodajemo spanać i isečen paradajz i ostavljamo da vri još 10 minuta.

Serviramo čorbu od pečene jagnjetine sa zelenišem sa sitno isečenim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: