Način pripreme
Začinimo jagnjetinu solju i biberom. Stavljamo je u posudu za pečenje i dodajemo malo vode, šargarepu isečenu na lente i 50 g maslaca.
Pokrivamo folijom da ne pregori i pečemo dok ne bude gotovo oko sat - sat i po.
Čim je gotovo sečemo meso na parčiće, ostranjujući kosti i žile. Stavljamo ih u šerpu zajedno sa šargarepom i masnoćom od pečenja. Sipamo prethodno pripremljeni bujon i ostavljamo ga da provri.
Začinjavamo sa malo maslaca, alevom paprikom, solju, lovorovim listom i pimentom.
Sečemo preostale šargarepe na trake, paprike na krupno, a luk - na velike krugove.
Zapečemo povrće na grlu ili na gril tiganju, namazane sa malo maslinovog ulja.
Čim je gotovo dodajemo ga u jagnjeću čorbu. Dodajemo i beli luk, isečen na sitno. Solimo i ostavljamo da vri oko sat.
Pred kraj dodajemo spanać i isečen paradajz i ostavljamo da vri još 10 minuta.
Serviramo čorbu od pečene jagnjetine sa zelenišem sa sitno isečenim svežim peršunom.