Način pripreme
Pre nego što počnete da kuvate po ovom receptu, uverite se da imate sve potrebne sastojke.
Ogulite krompire i kuvajte ih u vrućoj vodi otprilike 30 minuta. Sitno iseckajte luk i beli luk. Stavite malo ulja u tiganj i stavite luk da se preprži. Često mešajte.
Kada luk postane poluprozračan, isključite ringlu i ostavite sa strane.
Sitno iseckajte peršun. U jednu posudu stavite mleveno meso, iseckani peršun, luk i jaje. Pospite soli i biberom i kombinujte sve sastojke.
Nakon što se krompir skuva, procedite ga. Izgnječite krompir.
Dodajte maslac u krompir pire i vruće mleko. Dobro kombinujte dok ne postane glatko. Pospite sa soli, biberom i indijskim orahom.
Premažite tepsiju mašću (može uljem ili istopljenim maslacem po vašem izboru).
Rasporedite polovinu od krompir kaše na dno tepsije. Dodajte mleveno meso i napravite još jedan sloj sa ostalom kašom.
Možete odozgo posuti Aše Parmantije sa malo izrendanog kačkavalja ili prezle.
Rernu zagrejte do 200°C, nakon toga pecite ovčarsku pitu dok njena površine ne postane lepe zlatkaste boje.
Kada bude gotovo, izvadite iz rerne i odmah poslužite zapečeno jelo sa mlevenim mesom.