Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene pirinčem i povrćem

Paprike punjene pirinčem i povrćem

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30071
Paprike punjene pirinčem i povrćem1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ovo nisu obične punjene paprike, već veoma ukusne paprike punjene povrćem - probajte pa ćete se uveriti"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 - 14 komada, velike, zelene
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • peršun - 1 veza
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 100 g, koren
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • ulje - 50 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mirođija - 1/2 veze
  • luk - 1 srednja glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i očistite od semena. Lagano ih posolite iznutra.

Zagrejte ulje i propržite sitno seckani luk, celer i šargarepu. Kada omekšaju, dodajte pirinač i pržite sa njim.

Spoljni deo paradajza se koristi za zatvaranje paprike, a meki unutrašnji deo se iseče i dodaje pirinču i povrću zajedno sa 1 šoljom tople vode. Mešajte dok pirinač ne nabubri i začinite začinima i seckanom mirođijom.

Paprike se zatim pune smesom i zatvaraju kolutom paradajza. Punjene paprike poređajte u nauljeni pleh, dodajte još vode – oko centimetar i po, i pecite dok ne budu gotove.

Ako volite punjene paprike, isprobajte naše druge predloge za posne punjene paprike, punjene paprike sa raskošnim sosom ili ove paprike punjene jajima i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: