Sveža testenina Karbonara

04/05/2020
"Prijatno sa ovom Karbonarom, koja najviše ide uz čašu omiljenog belog vina "
Priprema35 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano284
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Da biste spremili ovu ukusnu testeninu Karbonara, prvo počnite sa pripremom sveže testenine od nabrojanih sastojaka i 200 ml vode.

Lepo promešajte smesu, dobro razvijte testo, nakon čega ga ostavite na sat vremena u frižideru.

Kada ga izvadite iz frižidera, dobro ga premažite maslinovim uljem i razvijte ga u male lopte, napravite od njega ravnomerne trake kako bi moglo da uđe u mašinu za testeninu. Kada napravite trake, malo ih pospite brašnom, kuvaju se minimalno 3-4 minute.

Za sos i slaninu:

Slaninu blago prepržite da ne pregori, pre slanine u tiganj stavite 200 g maslaca, maslinovo ulje i so, nakon što se zagreje, stavite slaninu da se blago preprži, nakon toga stavite testeninu i sipajte 200 ml pavlake, ostavite da se krčka 2-3 minuta i odozgo stavite 1 jaje, nakon čega dobro promešajte.

Ne zaboravite da dobro procedite svežu testeninu, kako ne bi ostalo vode.

Prijatno sa ovom svežom testeninom Karbonara!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar