Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Domaća sveža testenina

Domaća sveža testenina

Adrian AleksandrovAdrian Aleksandrov
Kuvar
52527519
Domaća sveža testenina
Fotografije: Anonymous
1 / 2
24/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Napravite svoju omiljenu italijansku svežu testeninu kod kuće da biste oduševili sve kod kuće ovim jedinstvenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 5 komada
  • so - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1/2 kašičice
  • paradajz - 500 ml u konzervi
  • mleveno meso - 300 g, teletina
  • ulje - 1 kašika
  • biber - 1/4 kašičice
  • pečurke - 250 g
  • bosiljak - 3 prstohvata sušen
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje. U njega sipajte so i slomite jedno po jedno jaje, postepeno mešajući viljuškom od sredine prema kraju brašna.

Nakon što ste dodali sva jaja, počinjete da mesite prstima. Na ruke namažite malo maslinovog ulja i mesite dok testo ne postane glatko.

Umotajte testo u prozirnu foliju i stavite ga u frižider na 1 sat.

Ako imate aparat /mašinu/ za domaću testeninu, pomoću nje razvijte i isecite testo na željenu debljinu i oblik, prema uputstvima.

Ako nemate poseban uređaj, razvijte testo na pobrašnjenoj površini u tanki list i oštrim nožem isecite na trake željene debljine.

Zagrejte 2-3 litre vode do ključanja i pustite da se sveža testenina unutra skuva. Kuvati 5 - 6 minuta i ocedite.

Za sos za testeninu zagrejte ulje i ispržite mleveno meso dok lagano ne promeni boju. Dodajte sitno iseckane pečurke i dinstajte još 10 minuta.

Sipajte pasirani paradajz, smanjite vatru i dinstajte dok se sos ne zgusne. Dodajte biber, so i bosiljak i sklonite sa vatre.

Sos se može pripremiti paralelno sa kuvanjem testenine, kako bi sve zajedno bilo gotovo.

U duboke tanjire sipajte željenu količinu domaće sveže testenine i prelijte sosom.

Poslužite ovo divno jelo koje će nahraniti celu porodicu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: