Način pripreme
Sipajte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje. U njega sipajte so i slomite jedno po jedno jaje, postepeno mešajući viljuškom od sredine prema kraju brašna.
Nakon što ste dodali sva jaja, počinjete da mesite prstima. Na ruke namažite malo maslinovog ulja i mesite dok testo ne postane glatko.
Umotajte testo u prozirnu foliju i stavite ga u frižider na 1 sat.
Ako imate aparat /mašinu/ za domaću testeninu, pomoću nje razvijte i isecite testo na željenu debljinu i oblik, prema uputstvima.
Ako nemate poseban uređaj, razvijte testo na pobrašnjenoj površini u tanki list i oštrim nožem isecite na trake željene debljine.
Zagrejte 2-3 litre vode do ključanja i pustite da se sveža testenina unutra skuva. Kuvati 5 - 6 minuta i ocedite.
Za sos za testeninu zagrejte ulje i ispržite mleveno meso dok lagano ne promeni boju. Dodajte sitno iseckane pečurke i dinstajte još 10 minuta.
Sipajte pasirani paradajz, smanjite vatru i dinstajte dok se sos ne zgusne. Dodajte biber, so i bosiljak i sklonite sa vatre.
Sos se može pripremiti paralelno sa kuvanjem testenine, kako bi sve zajedno bilo gotovo.
U duboke tanjire sipajte željenu količinu domaće sveže testenine i prelijte sosom.
Poslužite ovo divno jelo koje će nahraniti celu porodicu!