Način pripreme
Operite pileće grudi. Stavite im so, biber, kari, beli luk u prahu i luk u prahu. Dobro pomešajte sa začinima i ostavite jedan sat.
Dok čekate, napravite bešamel. Oljuštite luk i beli luk. Isecite sitno, zajedno sa peršunom.
Uzmite tiganj. Stavite ulje i kravlji maslac. Dodajte luk, beli luk i peršun. Pržite oko 5-6 minuta.
Stavite brašno i pržite isto vremena.
Sipajte sveže mleko lagano i uz neprestano mešanje žicom. Pazite da se ne stvore grudvice.
Kuvajte na ringli 3-4 minuta. Sklonite i ostavite da se blago ohladi 1-2 minuta.
Rasporedite pileće šnicle i stavite smesu od bešamela po celom gornjem delu. Ostavite tako dok se smesa potpuno ne ohladi.
Umutite jaja u jednom tanjiru, a u drugi stavite prezle. Uzmite jednu šniclu, pažljivo je potopite u jaja sa obe strane.
Uvaljajte nakon toga u prezle i pržite u ugrejanom ulju na jakoj vatri sa obe strane dok ne bude gotovo.
Izvadite i ostavite na ubrus da se ocedi višak masti iz pohovanih šnicli.
Operite krompir i isecite po sredini. Napravite po nekoliko proreza po mesnatom delu. Stavite ih u pleh sa korom na gore.
Posolite, pospite biberom i isecite na male komade kravlji maslac.
Pecite pileće šnicle sa bešamel nadevom u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.