Način pripreme
Odmerimo 100 ml svežeg mleka. Zagrevamo mleko i dodajemo kvasac, kašiku brašno i trećinu kašičice šećera.
Prosejemo brašno i pravimo udubljenje. Razbijamo unutra jedno jaje. Odmerimo 50 ml ulja. Dodajemo ulje, so i sveže mleko sa kvascem u udubljenje. Zamesimo testo u posudu u koju smo stavili sve sastojke.
Dodatno omesimo na stolu posutom brašno. Pokrivamo zamešano testo krpom da naraste 50 minuta.
Pospemo sto brašnom i razvijamo testo u krug prečnika oko 27 cm. Sečemo krug na osam trouglova oštrim nožem.
Sečemo sir i na trake. Koristimo tvrdi sir da može da se ceo sačuva u kiflama. Šunku isečemo na trake.
U široki deo trouglova stavljamo šunku i sir jedno do drugog. Podvijamo krajeve na unutra i uvijamo kifle. Dobija se osam velikih kifli sa nadevom.
Mutimo žumance u posudi zajedno sa kašikom ulja. Mažemo površinu kifli smesom i posipamo belim susamom.
Zagrevamo rernu na 190 stepeno. Poređamo kifle u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, pečemo ih dok ne budu gotove. Prilikom pečenja narastu.
Nakon što ih ispečemo uvijamo ih krpom da se napare.