Način pripreme
U posudi promešajte brašno, hladan maslac, prstohvat soli, jaja i promešajte. Dodajte 2-3 supene kašike vode ako je potrebno.
Zamesite testo, uvijte u foliju i ostavite u frižider na pola sata. Čim izvadite testo iz frižidera razvucite ga da bude debljine 1 cm.
Namažite kalup uljem i malo brašna. Prebacite listove u kalup i pritisnite dobro po ivicama posude. Napravite rupice viljuškom po testu i pecite 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Za nadev ugrejte maslinovo ulje, isecite praziluk i dinstajte. Isecite sitno i šunku i dodajte u tiganj, a na kraju i crvenu papriku.
Začinite smesu solju i biberom. U drugoj posudi umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku.
Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Sipajte i pavlaku za kuvanje i ponovo promešajte.
Ostavite nadev sa šunkom, prazilukom i paprikom da se ohladi kratko i sjedinite sa smesom od jaja i pavlake.
Izvadite osnovu iz rerne i sipajte nadev unutra.
Izrendajte kačkavalj i pecite kiš na 220 stepeni oko 20-25 minuta.