Način pripreme
Sipa se brašno u tepsiju.
U kiselom mleku se umuti 1 i po kesica praška za pecivo da se aktivira, sipa se u sredinu brašna, dodaje se jaje, ulje i so.
Umuti se viljuškom i sa brašnom se umesi meko testo, veoma je prijatno da se radi njime.
Oblikovala sam u fitilj i isekla na 7 delova.
Uzima se komad testa, spljeskaju se kao male pogačice i u sredinu se stavlja usitnjeni sir i oblikuju se lopte.
Svaka lopta se potapa u vodu, posle se potapa odozgo da se zalepe prezle i ređa se na papir za pečenje.
Odozgo se pravi razrez, koji se lagano raširi drškom od viljuške i stavljaju se komadi čedar sira, može i kačkavalja.
Rerna se zagreje na 180°C, poače sa čedar sirom i prezlama se peku dok se ne dobije lepa zlatkasta boja, kod mene 25-30 minuta.
Poače se vade i tople se poslužuju za doručak sa povrćem!
Ovo je pola mere - za celu meru sastojci se uduplavaju!
Prijatno!