Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Janija»Leblebije sa pačetinom

Leblebije sa pačetinom

Leblebije sa pačetinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
57 min.
Porcije
4
"Ideja za pripremu pačetine"

Potrebni sastojci

  • pačiji batak - 1 komad, konfi
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • leblebije - 400 g
  • pivo - 1 limenka
  • so
  • biber
  • šafran
  • paradajz pire - 100 g
  • pačija mast - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac stavite pačiju mast i istopite je.

Dodajte luk i beli luk, da budu sitno iseckani. Dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte leblebije, prethodno natopljene od večeri u vodi.

Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz pire i pivo.

Sačekajte da alkohol provri i sipajte malo vode, koliko je potrebno da prekrije sastojke. Stavite začine i sačekajte da provri.

Poklopite i ukusnu janiju kuvajte 30 minuta.

Za to vreme očistite batak od kostiju i iskidajte meso na male komade.

Sačekajte da izađe para i sklonite poklopac.

Uzmite pasator i pasirajte dva puta, ne više!

Radim tako kako bi se izbeglo stavljanje brašna i kako bi jelo postalo gusto.

Dodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.

Isključite i servirajte dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: