Kora od šargarepe za tortu

07/05/2020
"Evo jedne interesantne osnove za tortu - kora od šargarepe, koja vam garantuje odličan ukus vašeg kolača "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 140 g
  • ulje - 90 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • orasi - 60 g, mleveni
  • šargarepa - 260 g, fino rendana
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • kora od limuna - 1 kašičica, rendana
  • nuskatni oraščić - 1/2 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja, šećer i so umutimi mikserom dok se smesa ne zgusne i dok ne postane obimna.

U ovu smesu dodjate vanilu, rendanu koru od limuna i ulje, ponovo umutite.

Dodajte rendanu šargarepu, pre toga oceđenu od soka, dodajte i izrendane orahe. Sve promešajte drvenom kašikom.

Poslednje dodjate prethodno prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo, sodom i začinima.

Podelimo smesu na dva jednaka dela. Pečemo dve kore od šargarepe za tortu, jednu nakon druge u kalupu, obloženim papirom za pečenje.

Kalup je prečnika 26 cm.

Kore pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta svaku.

Koru od šargarepe za tortu ostavljamo na rešetku da se ohladi.

Ja sam svaku koru pokrila glazurom od umućenog maskarponea sa šećerom u prahu i oblikovala štanglice.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar