Pečeni čizkejk sa plazma keksom

Ja to takoJa to tako
Početnik
8
8
25
1
Pečeni čizkejk sa plazma keksom
Fotografije: Ja to tako
1 / 3
01/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Skuvaj65 min.
Ukupno155 min.
Porcije12
"Da li ste pravili čizkejk? Predlažemo jedan uspešan i ukusan recept"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • plazma keks mleveni - 100g
  • maslac - 50 g
  • pečeni mleveni lešnika - 50 g
  • Fil
  • ala kajmak - 750 g
  • kisela pavlaka - 100 g 20% mm
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • jaja - 4 kom.
  • gustin - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - 200 g
  • voće - za dekoraciju, po želji (jagode, maline, breskve)
* merne jedinice

Način pripreme

Umesiti sve sastojke za koru. Kalup za čizkejk obložimo pek papirom (i dno i zidove kalupa) i rasporedimo masu po dnu i po zidovima kalupa. Ostaviti u frižideru da se stegne.

Dok se to hladi, umutiti sastojke za fil i onda fil sipati u ohlađeni kalup.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, zatim još 50 minuta na 150 stepeni bez otvaranja rerne.

Kada je gotov, kolač izvaditi iz rerne i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa onda ostaviti u frižider nekoliko sati.

Kada se stegne, skinuti obruč sa kalupa i seći kolač.

Pečeni čizkejk sa plazma keksom odozgo ukrasiti svežim voćem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: