Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Suši»Kimbap od pasulja sa tahinijem i zeljem

Kimbap od pasulja sa tahinijem i zeljem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Kimbap od pasulja sa tahinijem i zeljem
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Jedan drugačiji suši koji će sigurno naći mesto u vašoj kuhinji"

Potrebni sastojci

  • kore nori - ½ lista, alge
  • beli pasulj - 1 šoljica, iz tegle
  • tahini od susama - 1 puna supena kašika
  • šargarepa - 1 komad, srednje velika
  • zelje - 3 - 5 listova
  • soja sos - 1 kašičica
  • himalajska so - ½ kašičice, po ukusu
  • biber - 3 prstohvata
  • đumbir u prahu - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept nam je potreban beli pasulj iz tegle - otprilike 1 šoljica za kafu (isceđen).

Izgnječimo ga sa 1 punom supenom kašikom svetlog tahinija od susama. Začinimo 1 kaščicom soja sosa, 3 prstohvata đumbira u prahu, pola kašičice himalajske soli - po ukusu i 3 prstohvata mlevenog crnog bibera. Promešamo i ostavimo sa strane.

Operemo 5-6 sveže otkinutih listova zelja i poparimo ih vrućom vodom iz električnog bokala. Nakon nekoliko minuta ih procedimo.

U maloj šerpi na pari skuvamo 1 srednje veliku šargarepu (oguljenu - celu), poželjno je da ona bude ravna.

Stavljamo pola lista kora Nori na bambusovu prostirku (spezijalizovanu za uvijanje sušija i kimbapa). Odozgo u tankom sloju rasporedimo smesu od pasulja, tako što u donji kraj i završetak - odozgo ne stavljamo pasulj.

Ređamo listove zelja laganim poklapanjem i na kraju u sredinu stavljamo skuvanu šargarepu.

Uvijamo rolat ravnomerno stežući pomoću bambusove prostirke, tako da se kore Nori zavrte u spiralu. Sečemo ga tankim oštrim nožem, kog pre svakog sečenja operemo, osušimo i blago namočimo. Od ovog rolata se dobija 6 srednje tankih kružića.

Kimbap ređamo na mali poslužavnik u oblik cveta. Poslužujemo sa bambusovim štapićima i momentalno konzumiramo - sveže spremljene.

Savršeno improvizovan kimbap od pasulja sa tahinijem od susama i zeljem. Neočekivano dobra kombinacija ukusa! Inovativni recept za drugačiji suši!

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: