Način pripreme
Stavite pirinač u šerpu na ringlu sa 3 šolje vode i kuvajte dok ne bude skoro gotovo. U drugu šerpu stavite mleko, maslac, pavlaku, šećer, cimet i koru limuna. Sačekajte da provri.
Sklonite cimet i dodajte u tankom mlazu, umućeno žumance sa kukuruznim skrobom.
Stavite pirinač i vratite na ringlu. Kuvajte, dok se blago ne zgusne. Sa borovnicama imate dve mogućnosti:
1. Ako su mnogo tvrde i suve, dodajte ih sa pirinčem, da može da omekša.
2. Kada je pirinač gotov i pre nego što ga rasporedite u posudice stavite borovnice.
Ja sam izabrala drugu varijantu.
Rasporedite u odgovarajuće posudice, a njih stavite u posudu za pečenje. Sipajte vodu do polovine i pecite sutlijaš u hladnoj rerni na paru dok ne dobije prijatnu preplanulost. Izvadite i ohladite.
Sutlijaš sa sušenim borovnicama je gotov.