Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Sutlijaš sa sušenim borovnicama

Sutlijaš sa sušenim borovnicama

Sutlijaš sa sušenim borovnicama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Ovakav sutlijaš niste probali"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • sveže mleko - 600 ml
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • limun - kora
  • cimet - štapić
  • maslac - grudva
  • šećer - 1 šolja
  • sušene borovnice - šaka
  • još
  • žumance - 2 komada
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pirinač u šerpu na ringlu sa 3 šolje vode i kuvajte dok ne bude skoro gotovo. U drugu šerpu stavite mleko, maslac, pavlaku, šećer, cimet i koru limuna. Sačekajte da provri.

Sklonite cimet i dodajte u tankom mlazu, umućeno žumance sa kukuruznim skrobom.

Stavite pirinač i vratite na ringlu. Kuvajte, dok se blago ne zgusne. Sa borovnicama imate dve mogućnosti:

1. Ako su mnogo tvrde i suve, dodajte ih sa pirinčem, da može da omekša.

2. Kada je pirinač gotov i pre nego što ga rasporedite u posudice stavite borovnice.

Ja sam izabrala drugu varijantu.

Rasporedite u odgovarajuće posudice, a njih stavite u posudu za pečenje. Sipajte vodu do polovine i pecite sutlijaš u hladnoj rerni na paru dok ne dobije prijatnu preplanulost. Izvadite i ohladite.

Sutlijaš sa sušenim borovnicama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti