Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Milibrot sa dva fitilja i sušenim borovnicama

Milibrot sa dva fitilja i sušenim borovnicama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Milibrot sa dva fitilja i sušenim borovnicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
04/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Milibrot sa brusnicama sa kojim možete dočekati Uskršnje praznike"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 1 komad, suvi
  • ulje - i mast 100 ml ukupno
  • brašno - 600 g
  • brusnice
  • bademi
  • sirup od meda
  • med - 1 kašičica
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom svežem mleku izmešajte suvi kvasac sa jednom kašikom šećera i ostavite dok se odozgo ne dobiju mehurići.

Umutite jaja sa šećerom, odvojte 1 žumance za premazivanje i pomešajte sa aktiviranim kvascem.

Dodajte polovinu masnoće, umesite meko testo za milibrot i u procesu mešenja ubacite i ostalu masnoću.

Dlanom rastežite i savijajte dokle možete, i ostavite da naraste na toplom barem sat vremena.

Podelite na dva dela, svaki oblikujte u traku, stavite u sredinu brusnicu i uvijajte u rolat.

Uvijajte dva fitilja jedan u drugi, krajeve savijte odozdo i stavite u tepsiju, moja je pravougaona.

Ostavite na toplom da naraste otprilike 30 minute, namažite umućenim žumancem i s malo svežeg mleka.

Izbockajte slatki milibrot odozgo bademima i brusnicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C otprilike 35 minuta.

Izvadite namažite milibrot sa dva fitilja i sušenim brusnicama šećernim ili sirupom od meda, onda pospite kristal šećerom.

Srećni USKRŠNJI PRAZNICI!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: