Način pripreme
U toplom svežem mleku izmešajte suvi kvasac sa jednom kašikom šećera i ostavite dok se odozgo ne dobiju mehurići.
Umutite jaja sa šećerom, odvojte 1 žumance za premazivanje i pomešajte sa aktiviranim kvascem.
Dodajte polovinu masnoće, umesite meko testo za milibrot i u procesu mešenja ubacite i ostalu masnoću.
Dlanom rastežite i savijajte dokle možete, i ostavite da naraste na toplom barem sat vremena.
Podelite na dva dela, svaki oblikujte u traku, stavite u sredinu brusnicu i uvijajte u rolat.
Uvijajte dva fitilja jedan u drugi, krajeve savijte odozdo i stavite u tepsiju, moja je pravougaona.
Ostavite na toplom da naraste otprilike 30 minute, namažite umućenim žumancem i s malo svežeg mleka.
Izbockajte slatki milibrot odozgo bademima i brusnicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C otprilike 35 minuta.
Izvadite namažite milibrot sa dva fitilja i sušenim brusnicama šećernim ili sirupom od meda, onda pospite kristal šećerom.
Srećni USKRŠNJI PRAZNICI!