Dinstane školjke u ljušturi sa belim vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
11/05/2020
"Ko školjke voli ovde se zaustavlja - nema rime, ali ima neverovatnog ukusa "
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sveže školjke se natope u hladnoj vodi odmah čim ih unesete u kuću.

Nakon toga se ljušture istrljaju četkom i očiste se od visećih žilica kojima su bile pričvršćene. To se radi jednim oštrim pokretom po dužini školjke.

Nakon toga duboka šerla sa pokolocem se zagreva na ringli. U nju se stavljaju pkoljke i prelivaju se belim vinom, maslacem isečenim na parčiće, začinima, šargarepom i sitno isečenim peršunom.

Šerpa se poklapa i dinstanje traje 5 minuta. Nakon toga šerpa se hvata pažljivo rukavicama i rastrese se energično da se rastvore školjke.

Serviraju se odmah dok su još tople. Idealan dodatak im je sveža ajsberg salata i šolja aromatičnog belog vina.

Dinstane školjke u ljušturi sa belim vinom su gotove.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar