Čokoladna torta sa jagodama i maskarponeom

13/05/2020
"Uživajte u svakom zalogaju čokoladne torte sa jagodama i maskarponeom - to je zadovoljstvo koje ne sme da se propusti "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom sedmice30
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju suvi sastojci.

U drugoj posudi se pomešaju jaja, mleko, ulje i limunov sok. Umute se i dodaju se u suvu smesu. Dodaje se i vruća kafa.

Smesa se podeli na tri dela, koji se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Kore se ohlade.

Krem sir se pomeša sa maskarponeom i šećerom i promeša se. Dodaje se istopljena i ohlađena čokolada, i na kraju se dodaje kisela pavlaka.

Toprta se sastavlja: kora, 1/3 krema, kora, krem, kora i završava se kremom.

Čokoladna torta se preliva istopljenom čokoladom i ukrašava se svežim jagodama.

Čokoladna torta sa jagodama i maskarponeom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar