Način pripreme
Umutimo pavlaku mikserom dok se ne dobije tvrda pena.
Dulce de leche na kratko stavljamo u posudu sa vodom na ringlu da se otpusne.
Pomoću miksera ili špatule pomešamo karemelizovano mleko sa pavlakom dok se ne dobije homogena smesa.
Dobija se veoma gladak sladoled tako da možete dodati još pavlake kako biste balansirali ukus.
Drugi odgovarajući dodatak je kokosovo mleko.
Na kraju dodajemo krupno iseckane pečene orahe i ponovo mutimo domaći mlečni sladoled.
Zamrznemo na otprilike 5-6 sati u zamrzivaču.
Ako smo dodali mleko ili jogurt, postoji verovatnoća da se formiraju kristali prilikom zamrzavanja.
Da bistmo to izbegli, možemo da mutimo sladoled od pavlake žicom za mućenje svakih 30-40 minuta.
Možete da dekorišete domaći sladoled s dulce de leche, keksom, voćem, čokoladom ili nekim topingom.