Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra u đuvečari

Svinjska rebra u đuvečari

Svinjska rebra u đuvečari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
225 min.
Porcije
4
"Ako samo znate kakav se miris širi iz ove đuvečare... pogledajte šta smo osim svinjskih rebara sakrili unutra"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 700 g, u komadu
  • crni luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 5 komada
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • origano
  • krompir - 5 - 6 komada
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • pivo - 1/2 limenke
* merne jedinice

Način pripreme

Premažite svinjska rebra maslinovim uljem sa obe strane. Pospite začinima i ostavite na stranu.

Oljuštite i isecite krompir na srednje velike komade, šargarepu na kolutiće, zajedno sa lukom, a pečurke na listiće.

Povrće stavite na dno đuveča. Odozgo stavite rebra.

Sipajte pivo i stavite đuveč u hladnu rernu. Uključite rerni na 250 stepeni i pecite oko 15 minuta.

Smanjite rernu na 160 stepeni i pecite đuveč od svinjetine oko 3 sata.

Sklonite poklopac i ako ima potrebe zapecite rebra još 10 minuta.

Izvadite i poslužite odmah svinjska rebra u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: