Grčka pita bugaca sa kremom

14/05/2020
"Grčka pita sa kremom - definitivno po našem ukusu "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu slatku grčku pitu počnite sa griz kremom, u šerpu sa debelim dnom sipajte sveže mleko i dodajte šećer.

Stavite na umerenu vatru i uz neprestano mešanje dodajte lagano griz.

Kuvajte dok se krem ne zgusne, na kraju kuvanja dodajte 2 supene kašike maslaca i vanilin šećer, dobro promešajte.

U pravougaoni pleh, malo manji od veličine lista, namazan maslacem, poređajte 5 kora, između namažite maslac.

Sipajte mlečni krem ravnomerno preko i poređajte preostalih 5 kora, ponovo između kora namažite maslac.

Stavite pleh sa bugacom u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta dok ne dobije lepu boju.

Izvadite pleh sa slatkom pitom i ostavite pitu sa kremom da se ohladi i isecite na kockice, pospite šećerom u prahu i cimetom.

Pre serviranja ponovo pospite grčku pitu bugaca sa kremom šećerom u prahu i cimetom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar