Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Dupli burger sa goveđim mesom

Dupli burger sa goveđim mesom

MihovMihov
Početnik
1211012
Dupli burger sa goveđim mesom
Fotografije: Mihov
1 / 9
16/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Nemojte se stideti, znamo da volite duple burgere zato vam i nudimo recept za takav"

Potrebni sastojci

  • zemičke za burgere - 3 komada (120 g sa susamom)
  • čedar - 6 parčića
  • kečap - po ukusu
  • luk - 1 glavica, beli
  • goveđe meso - 480 g
  • slanina - 6 parčića
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 20 g
  • ajsberg salata - 3 mala lista
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U ovom slučaju sam pripremila ploču za pečenje za postizanje stvarnijeg ukusa. Nakon što se dobro zagreje, smanjujem vatru i ploču premazujem s malo maslaca.

Prvo stavljam slaninu da pusti sopstvenu masnoću. Da se ne bih zamajavala sa mlevenim mesom, iz prodavnice sam kupila tanjir sa ćevapčićima od bivoljeg mesa (6 komada po 80 g) i od njih pravim veoma tanke ćufte. Jedna ćufta treba da bude prečnika zemičke u sirovom stanju.

Kada slanina postane blago hrskava, sklanjam je sa ploče i stavljam ćuftice.

Kada su burgeri gotovi sa jedne strane, okrećem ih, posolim i stavljam čedar, po jedno pače na ispečenu stranu svakog.

Kada je sve gotovo, stavljam i ćuftice sa strane po dve jednu na drugu i pečem zemičke za burgere, isečene na dva dela, kako bi upile masnoću iz slanine koja je ostala na ploči.

Veoma je važno kako ćete sastaviti sendvič. U ovom slučaju ja stavljam malo kečapa na donji i gornji deo zemičke da deluje kao spoj. Na donji deo stavljam prvo ajsberg salatu (ne više od jednog lista, jer inače od nje nastaje salata), koja će izgledati kao krevetac za ćuftice.

Odozgo stavljam jedan par ćuftica, na njih luk (po želji je da li ćete ga prepržiti ili ćete ga sirovog tanko iseći, ja sam kombinovala), paradajz i poklopite sendvič.

U klasičnom receptu za teleći burger ajsberg salata i luk su sitno iseckani, pri tom luk se ne prži, takođe veoma retko je prisutan paradajz.

Umesto paradaju stavljam jednu ili dve šajbne kiselih krastavčića. Veoma je važno da kiseli krastavčić bude hrskav.

Ukoliko želite da uronite u autentičniji ukus Beff Burger-a, pronađite kisele krastavčiće koji su marinirani u sirće sa velikim procentom alkohola, ali imajte u vidu da ćete osetiti njihov ukusu u celom sendviču.

Napravila sam dva dupla burgera i jedan sa duplom ćufticom i jajetom, iako sam jedva pojela i jedan dupli burger sa goveđim mesom!

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: