Prolećno jelo sa zeljem i jajima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Prolećno jelo sa zeljem i jajima
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
18/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Sveže prolećno jelo sa zeljem i jajima"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se očisti i popari se vrućom vodom.

Ocedi se i iseče se na sitno.

Slanina se iseče i zaprži se da pusti masnoću.

Dodaje se luk, zelje i na kraju pirinač. Začinjava se solju i biberom. Preliva se bujonom i zapeče se dok pirinač ne bude gotov.

Prolećno jelo se izvadi iz rerne.

U pirinču sa koprivom se prave udubljenja i razbijaju se jaja.

Posuda sa pirinčem se vraća u rernu i prolećno jelo sa zeljem i jajima se zapeće dok jaja ne budu gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: