Bezglutenski tiramisu

Bezglutenski tiramisu
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Tiramisu bez glutena koji će vas nadahnuti osećajem dobrog raspoloženja i ljubavi"

Potrebni sastojci

  • banane - 6 komada
  • maskarpone - 300 g
  • ceđeno mleko - 200 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • kakao - 2 supene kašike
  • cimet - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • smeđi šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešamo maskarpone, ceđeno mleko, vanilin šećer i običan šećer.

Isečemo banane na pola po dužini.

U pravougaoni mali kalup ređamo jedan red banana, odozgo obilno premazujemo kremom i ređamo još jedan red banana.

Odozgo rasporedimo ostali krem Tiramisu i zagladimo.

Pomešamo kakao, cimet i smeđi šećer i ovom smesom obilno premažemo bezglustenski desert.

Bezglutenski tiramisu stavljamo u frižider na 1-2 sata pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Sta se misli pod "cedjeno mleko"?
14.11.2023 21:28