Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Ukusne domaće rol-viršle

Ukusne domaće rol-viršle

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Ukusne domaće rol-viršle
Fotografije: Veca
10 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Ukusne domaće rol-viršle - niko ih neće odbiti"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 400 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • mleko - 150 ml
  • jogurt - 100 g
  • ulje - 50 ml
  • alkoholno sirće - 1 kašika
  • Za nadev
  • margarin - 75 g
  • viršle - 3 komada
  • Za premazivanje i posipanje
  • jaja - 1 komad
  • susam - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: Mlako mleko usuti u dublju posudu, dodati šećer, suvi kvasac, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Brašno usuti u odgovarajuću posudу, posoliti i izmešati. U posudu sa mlekom dodati jogurt, ulje, sirće i izmešati, pa sipati u posudu sa brašnom i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.Zatim, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Testo razviti oklagijom u oblok pravougaonika i preko testa narendati zamrznuti margarin (staviti u zamrzivač da se zamrzne pre upotrebe). Preklopiti levu stranu, zatim desnu, a zatim gornju, pa donju stranu testa i oklagijom razviti u oblik pravougaonika.

Gornju stranu testa zaseći oštrim nožem, a na donju stranu rasporediti skuvane i ohlađene viršle. Urolati od dela na kome su viršle ka zasečenom delu. Iseći na komade željene dužine (rolnice).

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.Tada uključiti rernu i zagrejati je na 250 stepeni. Jaje razmutiti viljuškom i premazati rolnice. Posuti ih susamom i peći na 180 stepeni 30 minuta.

Gotove ukusne domaće rol-viršle izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Možete ih pripremiti za doručak ili večeru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: