Torta Pavlova sa jagodama

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Torta Pavlova sa jagodama5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
12
"Jedna malo zaboravljena klasika sa jagodama - izuzetno ukusna, ali kako i da ne bude s toliko krema i jagoda"

Potrebni sastojci

  • Za kore od belanaca
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 240 g
  • so - prstohvat
  • skrob - 1 supene kašike, kukuruzni
  • vanila - 2 komada
  • Za krem
  • pavlaka - 300 ml, slatka + 200 kisele pavlake
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • jagode - 600 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Belanca mutite 2-3 minute mikserom sa prstohvatom šećera. Dodajte vanile i skrob i pojačajte brzinu miksera na maksimum. Dodajte kašiku po kašiku šećera i nastavite da mutite.

Cilj je da se dobije lepljiv i gust krem, koji ne bi trebalo da se sliva kada se posuda okrene naopačke. Veliku tepsiju pravougaonog oblika obložite papirom za pečenje. Nacrtajte 2 kruga čiji je prečnik 20 cm (po dijalogonali, kako bi mogli da stanu u tepsiju). Okrenite papir sa iscrtanim delom ka dole. Sipajte smesu od belanaca u krugove.

Druga opcija jeste da išpricate tako da može da popuni krugove. Na kraju jednog kruga nacrtajte bord visine 1-1.5 cm (kako biste mogli odozgo da skupite više voća i pavlake). Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i smanjite temperaturu na 90 stepeni. Pecite otprilike 120 minuta.

Kada se kore malo poguraju, one treba da budu tvrde i da budu raspoređene po papiru. Isključite rernu i ostavite ih da se u potpunosti ohlade. Umutite pavlaku dok se ne dobiju tvrdi vrhovi i u nju dodajte kiselu pavlaku i šećer.

Ponovo promešajte, ali špatulom ili kašikom. Na odgovarajući poslužavnik stavite jednu koru. Premažite je delom pavlake i odozgo poređajte deo sitno iseckanih jagoda.

Stavite drugu koru od belanaca i pritisnite da bi mogla dobro da prilegne na jagode i pavlaku. Odozgo rasporedite ostalu pavlaku, ukrasite drugim jagodama i vaša torta Pavlova je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: