Način pripreme
Operite, osušite i isecite tikvice po dužini na lente debljine oko 5 mm. Začinite ih solju, biberom i namažite maslinovim uljem. Ispecite ih na gril tiganju ili roštilju. Ohladite.
U kraj svake lente ispečene tikvice stavite topljeni sir sa biljkama, uvijte u rolat i probodite čačkalicom ili dekorativiljim sabljicama.
Ponovite proceduru sa ostalim tikvicama.
Poređajte rolnice od tikivce ispravljene u odgovarajući tanjir. Jagode isecite po dužini na tanko i poređajte oko ukusnih rolnica.
Masline poređajte u krug oko rolnica, naizmenično grilovane i crne.
Pre serviranja prelijte obilno sosom od nara.
Eksperimentisala sam, ali je ispalo izuzetno lepo i veoma ukusno predjelo.
Probajte ovo predjelo od grilovanih tikvica i jagoda i nećete zažaliti!
Nazdravlje i nek vam je ukusno!