Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeći but pečen na tihoj vatri

Jagnjeći but pečen na tihoj vatri

Jagnjeći but pečen na tihoj vatri
Fotografije: Dora Grozeva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
8
"Tajna ukusne pečene jagnjetine je u sporom pečenju, još jednom smo se uverili u to"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 2 komada
  • so
  • biber
  • maslac - 100 g
  • roze - 1 šolja, vino
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but operite i posolite dobro sa svih strana. Stavite u pleh sa poklopcem.

Pospite dobro odozgo alevom paprikom. Maslac isecite na krupnije komade. Poređajte preko mesa. Prelijte vinom.

Dodajte još malo vode. I naravno - pečena jagnjetina je najukusnija kada se sporo peče.

Rernu ugrevamo na 180 stepeni. Stavljamo pleh u rernu.

Pečemo oko 3 sata. Pre negošto izvadimo meso iz rerne skidamo poklopac da se meso zapeče.

I dolazi najbolji deo jagnjećeg buta pečenog na tihoj vatri - konzumiranje.

Ja sam servirala sa svežom salatom, užitak za čula.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: