Način pripreme
Prvo pripremamo sirup za tulumbe. Vodu sa šećerom kuvamo 10 minuta. Ocedimo sok od limuna i limun stavljamo u sirup. Dodajemo prstohvat soli i ostavljamo da se ohladi.
Kuvano testo: U vodu dodajemo šećer i stavljamo na vatru da provri. Brašno sipamo u vodu odjednom. Mešamo dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
Ostavljamo da se ohladi i u njega dodajemo jaja, jedno po jedno, nakon svakog jajeta mešamo smesu dok se jaje ne integriše.
Na kraju dodajemo griz i skrob. Testo za tulimbe dobro promešamo.
Stavljamo u špric sa zvezdastim nastavkom.
Turske tulumbe pržimo u ulju, ugrejanom u manjoj kaseroli.
Nakon što se ulje ugreje, pravimo špricem male tulumbe, koje sečemo makazama. Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadimo i odmah stavljamo u sirup. Vaš izbor je koliko ćete ih držati u njemu. Možete da ih uvaljajte, možete ostaviti nekoliko minuta.
Dobijamo hrskave i sočne turske tulumbe bez maslaca, samo sa biljnim uljem.
Neka vam je slatko!