Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Teleće ćuftice sa pardajz sosom

Teleće ćuftice sa pardajz sosom

ažurirano:
Teleće ćuftice sa pardajz sosom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Serviramo teleće ćuftice sa paradajz sosm i radujemo se pohvali."

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • teleće mleveno meso - 800 g
  • svinjsko mleveno meso - 200 g
  • luk - 1 komad
  • peršun - veza
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • čubar
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 1 komad
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 3 - 4 supene kašike
  • za sos
  • paradajz pire - 350 g
  • bujon od kostiju - 300 ml
  • so
  • šećer - prstohvat
  • kravlji maslac - 100 g
  • beli luk - 3 g
  • bbier
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk, peršun i beli luk sitno. Stavite ih u posudu zajednosa ostalim sastojcima za mleveno meso. Mesite dok ne dobijete mrvice. Uvijte u streč foliju i ostavit u frižideru na nekoliko sati.

Izvadite i oblikujte loptice. Spljeskajte ih sa obe strane. Umutite 2 jajeta u tanjiru, a u drugi stavite prezle. Potopite ćuftce prvo u jaja, a nakon toga u prezle.

Pržite sa obe strane u tiganju sa masnoćom dok ne budu gotovi. Izvadite na ubrus i odvojite.

Paradajz pire stavite u šerpu sa bujonom. Stavite na vatru i ostavite da se krčka na umerneoj vatri dok se ne zgusne.

Skinite sa vatre, stavite so, šećer, biber i beli luk (izgnječkite sa spravom za gnječenje bleog luka).

Vratite na vatru i sačekajte da provri, a kravlji maslac da se odvoji na površinu.

Servirajte teleće ćuftice sa sosom, posute sa malo vlašca.

Teleće ćuftice sa paradajz sosom su mnogo ukusne.

Pogledajte takođe kako da napravite ćuftice na carigradski način ili omiljene ćuftice na čirpanski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: