Način pripreme
Sameljite luk za ćuftice u blenderu sa jajetom, prezlama i Vočestar sosom u pastu. Pomešajte sa mlevenim mesom i začinima. Lepo umesite mleveno meso i ostavite u frižideru na otprilike 30 minuta.
U međuvremenu napravite sos Marinara. Sitno iseckajte luk i beli luk. U dubokoj posudi na ringli zagrejte ulje na umerenoj temperaturi. Propržite luk i beli luk dok ne omekšaju otprilike 2 minute. Dodajte paradajz pire, izmešajte i dodajte mleveni paradajz i belo vino. Začinite solju, šećerom i začinima. Smanjite jačinu ringle i ostavite sos da vri otprilike 25 minuta ili dok se blago ne redukuje.
Napravite male kuglice od mlevenog mesa rukama podmazanim uljem. Poređajte ih u tepsiju obloženu folijom.
Zapecite ih na 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Sipajte sos Marinara u tepsiju. Poređajte i ćuftice u sos. Iseckajte mocarelu na tanke komadiće i poređajte ih po ćufticama.
Zapecite na otprilike 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Poslužite sa prepečenim kriškicama za umakanje.