Način pripreme
Stavite mleveno meso u posudu. Dodajte jednu glavicu luka, sitno iseckanu, peršun, so, jaje i biber. Umesite mleveno meso.
Oblikujte teleće ćuftice. Uvaljajte u brašno i ispržite u tiganju na ulju sa obe strane dok ne bude gotovo.
Ogulite krompir i isecite ga na kockice. Ispržite ga u tiganju sa uljem. Izvadite i odvojte.
U isti tiganj stavite ostali luk, prethodno iseckan na srednje komade i uvaljan u brašno. Izvadite i pomešajte ga sa krompirom.
U tepsiju za pečenje na dno stavite polovinu krompira sa lukom, odozgo poređajte ćuftice, a na njih stavite ostali krompir sa lukom.
Ćuftice sa krompirom pospite kačkavaljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.
Pileće ćuftice na francuski način poslužite dok su još tople.