Tikvice sa pirinčem i mlevenim mesom iz rerne

23/05/2020
"Dodajemo i ukusan mlečni sos u tikvice sa pirinčem i mlevenom mesom i sreća je potpuna "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca97
  • Pregledi tokom sedmice69
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno iseckajte.

U tiganju ugrejte šolicu maslinovog ulja i propžite povrće kratko.

Dodajte mleveno meso pomešano sa malo vode. Pržite dok ne promeni boju.

Dodajte tikvice, iseckane na sitne kockice, oprani pirinač i začinite prstohvatom peršuna, prstohvatom mirođije i prstohvatom bibera.

Posolite i prebacite sastojke u pleh.

Sipajte toplu vodu koliko da pokrije sastojke. Pecite na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok pirinač ne bude gotov.

U posudi umutite žumanca sa jednom koficom kiselog mleka i prstohvatom soli.

Prelijte tikvice sa mlevneim mesom i pirinčem i pecite dok ne dobiju zlantu koricu pirinač iz rerne.

Servirajte tikvice sa pirinčem i mlevenim mesom iz rerne sa kašikom kiselog mleka.

Neka vam je slatko!

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar