Način pripreme
Za pripremu kore prvo umutimo jaja sa šećerom. Nakon toga dodajemo istopljeni maslac, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.
Mutimo dok ne postane homogeno i smesu sipamo u okruglu tepsiju na papir za pečenje. Pečemo na 180 stepeni otprilike 10-12 minuta. Ostavljamo ispečenu koru da se ohladi.
Pripremamo krem, tako što rastvaramo želatin u hladnom svežem mleku. Ostavljamo ga da nabubri i zagrevamo na vodenoj pari 20-30 sekundi.
U posudi umutimo krem sir sa šećerom i kiselom pavlakom. Dodajemo rastvoreni želatin i ponovo mutimo.
Slatku pavlaku mutimo dok se ne obrazuju vrščići, dodajemo je u krem i lepo mešamo rukom.
Stavljamo koru u kalup za torte sa dnom koje može da se odvoji. Odozgo sipamo krem od pavlake, zagladimo i stavljamo u frižider na 30-40 minuta da se stegne.
Za to vreme uzimamo polovinu malina, zgnječimo ih i procedimo kroz sito kako bismo odvojili sok.
Sok sipamo u malu kaserolu, dodajemo šećer i zagrejemo. Kuvamo dok se ne dobije gust sirup.
Rastvorimo želatin u vodi. Ostavljamo ga da nabubri i zagrevamo ga 30 sekundi na vodenoj pari. Nakon toga ga pomešamo sa siropom.
Vadimo domaći parfe iz frižidera, odozgo poređamo maline i prelivamo želeom od malina.
Klasični parfe ponovo stavljamo u frižider i ostavljamo na 24 sata da se stegne.