Moje prlenke sa maslacem i belim lukom
bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Moje prlenke sa maslacem i belim lukom

Moje prlenke sa maslacem i belim lukom

Moje prlenke sa maslacem i belim lukom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 6
18/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema16 min.
Kuvanje16 min.
Ukupno32 min.
Porcije8
"Aromatične prlenke sa belim lukom, za koje nam glavno jelo ni ne treba, dikretno ih jedemo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje, u njega stavite kiselo mleko, prašak za pecivo, šećer i so. Mešajte i malo po malo dodajte brašno u udubljenje dok se ne integriše potpuno.

2. Zamesite glatko testo i podelite na 8 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.

3. Svaku lopticu razvucite na okruglu tanku koru i poređajte jednu na drugu, stavite list papira za pečenje između da se ne lepe jedna za drugu.

4. Ugrejte tiganj na umerenoj/jakoj vatri (od 9 stepeni na 7-8). Po želji namažite uljem i pecite svaku prlenku približno minut sa svake strane.

5. Gotove izvadite na tanjir i obilno namažite maslacem, natrljajte i isečenim čenovima belog luka.

Kad završite sa pečenjem, možete iseči beli luk preko gotovih prlenki.

5. Servirajte i konzumirajte obavezno tople, zato što kad se ohlade prlenke sa maslacem i belim lukom postaju žilavije.

Atomatične, ukusne i veoma brze!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: