Način pripreme
1. Prosejte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje, u njega stavite kiselo mleko, prašak za pecivo, šećer i so. Mešajte i malo po malo dodajte brašno u udubljenje dok se ne integriše potpuno.
2. Zamesite glatko testo i podelite na 8 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.
3. Svaku lopticu razvucite na okruglu tanku koru i poređajte jednu na drugu, stavite list papira za pečenje između da se ne lepe jedna za drugu.
4. Ugrejte tiganj na umerenoj/jakoj vatri (od 9 stepeni na 7-8). Po želji namažite uljem i pecite svaku prlenku približno minut sa svake strane.
5. Gotove izvadite na tanjir i obilno namažite maslacem, natrljajte i isečenim čenovima belog luka.
Kad završite sa pečenjem, možete iseči beli luk preko gotovih prlenki.
5. Servirajte i konzumirajte obavezno tople, zato što kad se ohlade prlenke sa maslacem i belim lukom postaju žilavije.
Atomatične, ukusne i veoma brze!
Prijatno!