Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Moje prlenke sa maslacem i belim lukom

Moje prlenke sa maslacem i belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Moje prlenke sa maslacem i belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
8
"Aromatične prlenke sa belim lukom, za koje nam glavno jelo ni ne treba, dikretno ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, bez vrha
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • kravlji maslac - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje, u njega stavite kiselo mleko, prašak za pecivo, šećer i so. Mešajte i malo po malo dodajte brašno u udubljenje dok se ne integriše potpuno.

2. Zamesite glatko testo i podelite na 8 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.

3. Svaku lopticu razvucite na okruglu tanku koru i poređajte jednu na drugu, stavite list papira za pečenje između da se ne lepe jedna za drugu.

4. Ugrejte tiganj na umerenoj/jakoj vatri (od 9 stepeni na 7-8). Po želji namažite uljem i pecite svaku prlenku približno minut sa svake strane.

5. Gotove izvadite na tanjir i obilno namažite maslacem, natrljajte i isečenim čenovima belog luka.

Kad završite sa pečenjem, možete iseči beli luk preko gotovih prlenki.

5. Servirajte i konzumirajte obavezno tople, zato što kad se ohlade prlenke sa maslacem i belim lukom postaju žilavije.

Atomatične, ukusne i veoma brze!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: