Način pripreme
Pripremamo krem od vanile, u posudu sipamo hladno sveže mleko i pavlaku.
Dodajemo jedan paket krema od vanile i mutimo mikserom dok ne dobijemo gustu konistenciju oko 2-3 minuta, ne više. Ostavljamo na hladnom.
Slatko mutimo sa vodom dok ne dobijemo sirup. U posudi umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele.
U kaseroli ugrevamo sveže mleko, dodajemo izlomljenu crnu čokoladu i mešamo dok ne dobijemo homogenu smeu, ostavljamo da e ohladi i posle sipamo smesu od jaja.
Na kraju dodajemo brašno, pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Mešamo kašikom dok ne dobijemo smesu za kolač, sipamo je u kalup za jednokratnu upotrebu - pravougaoni, veličine 23 sa 16 cm, obložen papirom za pečenej.
Pečemo koru za omijene čokoladne kolače na umerenoj vatri na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube oko 35-40 minuta.
Izvadimo, okrenemo na rešetku i skidamo papir. Nakon 5 minuta isečemo ivice i poravnamo, posle reckastim nožem iečemo po sredini na dva dela.
Vraćamo gornji deo u pleh za osnovu i četkom namažemo polovinom sirupa. Namažemo kremom, poklopimo drugom polovinom i prelivamo.
Posipamo prelivene kolače kokosom, pravimo ružice i ukrašavamo čokoladnim kapljicama.
Ohleđen, kolač sa kremom isečemo na veličinu po izboru, ja sam isekla na 4 dela i servirala.
Čokoladni kolači sa kremom od vanile su odlični za dane odmora!