Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Tiramisu»Tiramisu sa šumskim jagodama

Tiramisu sa šumskim jagodama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Tiramisu sa šumskim jagodama
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Tiramisu sa šumskim jagodama - praznik za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • piškote - 300 g
  • maskarpone - 500 g
  • žumanca - 4 komada
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 240 g
  • tečna pavlaka - 100 ml, slatka
  • kafa - 200 ml, espreso
  • marsala - 2 - 3 kašike, vino
  • šumske jagode
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca se umute zajedno sa šećerom u penu.

Dodaje se maskarpone i mućenje se nastavlja na niskoj brzini miksera dok ne postane homogeno.

Belanca se mute sa prstohvatom soli u sneg i dodaju se u jaja sa maskarponeom.

Tečna pavlaka se muti dok ne postane čvrsta i dodaje se u gornji krem.

U kafu se dodaje vino Marsala.

Piškote se umaču na sekund u kafu i poređaju se u posudu za pečenje.

Sipa se polovina krema, posipa se šumskim voćem i ponovo se poređaju piškote potopljene u espreso kafu. Sledi preostali krem.

Ovaj raskošan tiramisu se pokriva streč folijom i ostavlja se u frižideru nekoliko sati.

Pre serviranja tiramisu sa šumskim jagodama se posipa gusto kakao u garnira se divljim jagodama.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: