Keks sa maslacem i sušenim voćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
645
30/05/2020
"Nežna struktura i prijatna aroma, ukus jednostavno nećemo komentarisati - ostavljamo vam da ga osetite sami, čim spremite ovaj keks sa maslacem i sušenim voćem "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • maslac - 250 g, meki
  • šećer u prahu - 1 i 1/4 šolje
  • sveže mleko - 2 kašike
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 2 šolje
  • kukuruzni skrob - 1/3 šolje
  • brusnice - sušene, isečene na parčiće
  • urme - isečene na parčiće
  • suvo grožđe - isečeno na parčiće
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašno i kukuruzni skrob i prosejemo.

U posudu stavljamo meki maslac i šećer u prahu i mutimo u vazdušast krem.

U njega dodajemo pola smese od brašna, koru limuna, prosejano mleko i vanilu i promešamo.

Na radnoj površini raspemo preostalo brašno i sipamo testo iz posude.

Dodajemo i isečeno suvo voće i rukama zamesimo glatko masno testo.

Podelimo testo na dva jednaka dela.

Od svakog oformimo po jedan fitilj dužine od 25 do 30 cm.

Od fitilja sečemo parčiće koje nakon toga oblikujemo rukama.

Poređamo keksiće sa maslacem na odstojanju u posudi postavljeno papirom za pečenje i stavljamo u rernu da se peku.

Pečenje keksa sa maslacem i sušenim voćem traje oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar