Engleski čajni keks

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
645
30/05/2020
"Od nas recept za čajni keks, od vas - gosti, koji će ga jesti "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo integralno brašno sa praškom za pecivo, dodajemo šećer i zamesimo dobro.

U promešane suve sastojke dodajemo omekšali maslac, hladno mleko, jaja, vanilu i zamesimo meko testo za keks.

Namažemo testo, uvijamo ga u foliju i ostavljamo ga da odstoji 10-15 minuta.

Razvijamo testo za domaći keks na veoma tanko i pomoću metalnog prstena ili čaše isečemo krugove.

Svaki krug probodemo viljuškom i poređamo ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Pečemo mekane čajne kolače u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni dok dobro ne porumene.

Serviramo engleski čajni keks dragim gostima i bližnjima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar