Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Čokoladni tart sa mentom, jagodama i mrvicama limuna

Čokoladni tart sa mentom, jagodama i mrvicama limuna

Boyan KirilovBoyan Kirilov
Početnik
2111
Čokoladni tart sa mentom, jagodama i mrvicama limuna
Fotografije: Boyan Kirilov
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Klasično ostvarenje u kuhinji koje nazivamo čokoladni tart sa omiljenim sastojcima"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • oreo keksići - 400 g
  • kravlji maslac - 200 g
  • menta - 6 listova
  • za ganaš
  • krem - od keksa oreo
  • crna čokolada - 150 g 75 %
  • čokolada - 400 g, Lindor (crvena)
  • mlečna pavlaka - 300 ml /35 %/
  • za ukras
  • mrvice od limuna
  • glazirane jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Način pripreme:

Odvajamo krem od keksa i ostavljamo sa strane, izmrvimo keks na krupnije mrve.

Rastopimo maslac i u trenutku rastapanja dodajemo mentu na oko 2-3 minuta, vadimo listove i prelivamo keks uljem mente.

Rasporedimo dobijenu smesu od keksa i maslac u plehu sa dnom koje se skida i dobro pritiskamo dok ne dobijemo gustu koru, koja ne puca, ostavljamo pleh u frižideru.

Krem od keksa Oreo stavljamo u kaserolu sa prethodnoh 100 ml pavlake.

Ugrejanu pavlaku, nakon što dobijemo homogenu smesu, sipamo preko hladne kore i vraćamo ponovo u frižider.

Prelazimo na crnu čokoladu - rastopimo 50 g maslaca i 100 ml pavlake, nakon toga dodajemo izlomljenu čokoladu i energično mešamo, dobijenu smesu dodajemo u hladan ganaš, vraćamo ponovo u frižider i prelazimo na treći ganaš.

Rastopimo 150 g maslac i 100 g pavlake u kaseroli i dodajemo 400 grama crvene lindor čokolade, mešamo dok se čokolada ne rastopi i dodajemo u kalup iz frižidera.

Smesu ravnomerno rasporedimo i ostavljamo na 12 sati u frižideru.

Napomena: Svaki ganaš se rastapa na pari dok ne dobijemo mekanu i homogenu smesu.

Stavljam slike koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za kreativnu dekoraciju.

U moj čokoladni tart sam dodala mrvice od limuna i glazirane jagode.

Neka vam je slatko sa ovim jedinstvenim čokoladnim tartom sa mentom, jagodama i mrvicama od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: