Brza prolećna janija sa leblebijama i povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
137
736
01/06/2020
"Vaša omiljena prolećna janija sa povrćem i leblebijama "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano150
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice, krompir i šargarepa se iseku na kocke, a paprika i luk - na sitnije.

U zagrejanom ulju se zaprže prvo luk, šargarepa i paprika. Nakon oko 2 minuta se dodaje i krompir.

Malo nakon toga se stavlja tikivca i dodaje se paradajz pire, a nakon njega - i kocka bujona sa preostalim začinima.

Sipa se 100-150 ml vode i kada janija od povrća provri, smanjuje se i jelo se ostavlja na slaboj vatri, poklopljeno poklopcem.

Kada krompir omekša sipaju se oceđene leblebije, promeša se i ostavlja se da upiju arome, dok se ostalo povrće u janiji sa leblebijama ne dokuva.

Pre serviranja po želji brza prolećna janija sa leblebijama i povrćem može da se pospe i sa malo mirođije.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar